kokossmulpaj
Kokossmulpaj med mango och päron
En smulpaj med smak av söderhavet; kokos, mango och päron. Receptet ger 8 bitar.
Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Citron- och timjanmarmelad med kumminknäcke » Mårten Gås » Lutfisk med vit sås » Janssons frestelse » Fisksoppa »

Foto: Nisse Peterson
Ingredienser
Kokossmulpaj
125 125 g smör, kallt
1 1 dl socker
1.5 1.5 dl vetemjöl
1.5 1.5 dl kokosflingor
Fyllning
2 2 st päron
2 2 st mangofrukter
1 1 msk socker
Tips
Receptet ger 8 bitar.
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienser till kokossmulpajen till en grynig massa.
3. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, och platta till något.
4. Grädda 6-7 minuter. Ta ut formen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
5. Skala päronen och mangofrukterna och ta bort kärnorna, skär frukten i bitar.
6. Lägg klyftorna i pajformen och strö över sockret och resten av smulorna, grädda sedan i ytterligare 20-25 minuter längst ner i ugnen.
7. Servera med vaniljglass eller mangosorbet. Vaniljsås, vaniljvisp eller vispad
Detta recept är utaget från http://recept.nu :)
Ha en god paj