kokossmulpaj

Kokossmulpaj med mango och päron

En smulpaj med smak av söderhavet; kokos, mango och päron. Receptet ger 8 bitar.

Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Citron- och timjanmarmelad med kumminknäcke » Mårten Gås » Lutfisk med vit sås » Janssons frestelse » Fisksoppa »

Kokossmulpaj med mango och päron

Foto: Nisse Peterson

Ingredienser

Kokossmulpaj
125 125 g smör, kallt
1 1 dl socker
1.5 1.5 dl vetemjöl
1.5 1.5 dl kokosflingor

Fyllning
2 2 st päron
2 2 st mangofrukter
1 1 msk socker

Tips


Receptet ger 8 bitar.

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienser till kokossmulpajen till en grynig massa.

3. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, och platta till något.

4. Grädda 6-7 minuter. Ta ut formen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.

5. Skala päronen och mangofrukterna och ta bort kärnorna, skär frukten i bitar.

6. Lägg klyftorna i pajformen och strö över sockret och resten av smulorna, grädda sedan i ytterligare 20-25 minuter längst ner i ugnen.

7. Servera med vaniljglass eller mangosorbet. Vaniljsås, vaniljvisp eller vispad





Detta recept är utaget från http://recept.nu :)

Ha en god paj


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0